Скорошните промени на Microsoft в условията на неговите софтуерни лицензионни споразумения

...
Скорошните промени на Microsoft в условията на неговите софтуерни лицензионни споразумения
Коментари Харесай

Промените в облачните правила на Microsoft предизвикват буря сред конкурентите

Скорошните промени на Microsoft в условията на неговите софтуерни лицензионни съглашения не се харесват на други софтуерни колоси. До измененията се стигна, след доста недоволства до антимонополните регулатори от страна на някои европейски снабдители на облачни услуги, че практиките на компанията слагат съперниците в неизгодно състояние.

Затова Microsoft реши да промени изискванията на своите лицензионни покупко-продажби, като улесни клиентите да извършват софтуера на облачни платформи отвън личната си Azure, написа уеб сайтът Quartz, цитирайки изказване на софтуерната компания.
 Microsoft пенсионира Internet Explorer
Microsoft пенсионира собствен емблематичен артикул

Той към този момент е несъответстващ с продуктите на Microsoft

Според Microsoft измененията " ще улеснят клиентите на конкурентни компании за облачни услуги в Европа да трансферират наличния си програмен продукт в други мрежи. Новите условия ще подсигуряват още, че облачните сътрудници имат достъп до продуктите, нужни за продажба на рентабилни решения, които клиентите желаят ".

Промените ще влязат в действие на 1 октомври

Новите правила би трябвало да облагодетелстват по-малките основани в Европейски Съюз снабдители на облачни услуги и на процедура изключват от играта огромни снабдители " като Alibaba, Amazon Web Services, Гугъл Cloud и самия Microsoft.

Amazon и компанията майка на Гугъл, Alphabet разкритикуваха измененията на Microsoft в облачните калкулации, като споделиха, че те " лимитират конкуренцията и обезсърчават клиентите да преминат към конкурентни снабдители на облачни услуги ", заяви Reuters.

Така или другояче Microsoft евентуално не се интересува какво мислят съперниците му - проектите на колоса целят да завоюват антитръстовите регулатори на Европейски Съюз. И това занапред следва.
 Microsoft е блокирал опит за огромна съветска хакерска офанзива в Европа и Съединени американски щати
Microsoft е блокирал опит за огромна съветска хакерска офанзива в Европа и Съединени американски щати

От страна на група, наричаща се Strontium
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР